2024/03/28 7:58:46 AM

nVidia ruošia GeForce GTX 780 Ti, kuri konkuruos su AMD Radeon R9 290X

Kompanijos nVidia ideologinė mašina veikia šiek tiek kitaip, nei AMD propagandos sistema. Visi duomenys apie būsimus produktus įslaptinami, ir konkurentas visuomet rizikuoja susidurti su netikėtumais – būdavo atvejų, kaip nVidia peržiūrėdavo savo naujų vaizdo plokščių kainas likus vos kelioms valandoms iki anonso.

Jei atsižvelgtume, kad praėjusią savaitę nVidia pavargo laukti oficialių naujojo AMD flagmano testų ir buvo priversta prisipažinti, kad ruošia GeForce GTX 780 Ti, šiuo požiūriu AMD metodai, susiję su informacijos platinimu, gali būti pavadinti užkrečiamais.

nvidia geforce gtx 780 ti

Tiesa, nei GeForce GTX 780 Ti techninių specifikacijų, nei kainos mes, tikriausiai, nesužinosime iki tol, kol pirmosios vaizdo plokštės nepateks į apžvalgininkų rankas. Kaip smarkiai nesaugotų nVidia savo paslaptis, jos vis tiek taps žinomos tiems žmonėms, kurie mėgsta spekuliuoti paslaptimis.

Švedų puslapio SweClockers žurnalistams iš informuotų šaltinių pavyko sužinoti, kaip nVidia elgsis su GeForce GTX 780 Ti kainodara – ši vaizdo plokštė kainuos tiek pat, kaip ir Radeon R9 290X, o galbūt netgi šiek tiek pigiau. Tokio ėjimo ir buvo galima laukti, kadangi būtent AMD flagmano anonsas paskatino nVidia pasiūlyti vartotojams GeForce GTX 780 Ti. Tai reiškia, kad GeForce GTX Titan smarkiai neatpigs, o gal net apskritai išlaikys savo nemažą kainą tame pačiame lygmenyje, kaip ir dabar.

Kaip ir buvo galima tikėtis, GeForce GTX 780 konkuruos su naująja Radeon R9 290, šiuo atveju nVidia sprendimas taip pat turės atpigti. Tiesa, kol kas negalima garantuoti, kokias tiksliai rekomenduojamas Radeon R9 290X ir Radeon R9 290 kainas nustatys AMD, atsižvelgdama į naujas aplinkybes.

Beje, tie patys šaltiniai kalba, kad kitų nVidia GeForce GTX 700 serijos vaizdo plokščių kainos taip pat bus sumažintos. Tiesa, konkrečių duomenų apie tai irgi nėra, tad teks palaukti lapkričio mėnesio.

source

Leave a Reply